Известната турска писателка Елиф Шафак поздрави Георги Господинов, Най-искрени поздравления за Георги

...
Известната турска писателка Елиф Шафак поздрави Георги Господинов, Най-искрени поздравления за Георги
Коментари Харесай

Елиф Шафак поздрави Георги Господинов за наградата Букър

Известната турска писателка Елиф Шафак поздрави Георги Господинов, 

" Най-искрени поздравления за Георги Господинов и Анджела Родел за спечелването на премията " Букър ". Наистина превъзходна вест! ", написа Шафак в туитър профила си, видя 24 часа.

 

Елиф Шафак също е била номинирана за " Букър " с романа си " 10 минути и 38 секунди в този чудноват свят ". Георги Господинов взима присъединяване в премиерата на книгата ѝ " Чест "  през 2012 година в София. 

Българинът получи най-престижното литературно отличие " Букър " на тазгодишната гала по награждаване на интернационалната премия, която се организира довечера в Лондон.

Той беше първият български публицист, номиниран за влиятелното отличие, а в този момент стана и първият български създател получил го. 

Победителят беше разгласен на публична гала в Лондон от ръководителя на журито на тазгодишното издание на оценката - носителката на " Гонкур " Лейла Слимани.

" Утре е най-важният ден в България, обичаният ми народен празник - денят на кирилицата, на писането и на езика. Прекрасно е, когато се чества езикът. Честит празник! Честито знамение на езика ", сподели на български Георги Господинов по време на речта си, откакто завоюва влиятелното отличие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР